«Анкорес – Україна» долучились до жвавих дискусій щодо основних бар’єрів та стратегій розвитку вітчизняного свинарства

«Анкорес – Україна»  долучились до жвавих дискусій щодо основних бар’єрів та стратегій розвитку вітчизняного свинарства

4 червня у виставковому центрі «АККО Інтернешнл» відбувся XI Міжнародний конгрес «Прибуткове свинарство». Наші фахівці долучились до заходу та взяли активну участь в обговоренні ключових питань галузі.

Серед іншого, в рамках «Прибуткового свинарства» пройшов Всеукраїнський форум «Подолання основних бар’єрів та стратегія розвитку свинарства», де провідні спеціалісти обговорили прогнози глобального ринку свинини та проаналізували показники ефективності української свинарської галузі.

Так, президент асоціації «Свинарі України», Оксана Юрченко зауважила, що протягом шести років поголів’я у присадибному секторі буде скорочуватися та у 2025 році становитиме  1,7 млн голів.
Також експерти відзначили тренд на укрупнення підприємства галузі. Вже понад 2/3 промислових свиней сконцентровано на 124 фермах з поголів’ям більше ніж 5 тис. голів, а їх питома вага поступово зростає. А малі виробники (з поголів’ям менше ніж 2 тис. гол.) поступово залишають сектор. Так, 72% сконцентровано на господарствах потужністю понад 5 тисяч голів, ще 13% на господарствах – потужність від 2 до 5 тисяч голів, — зауважила аналітик АСУ.

Конгрес «Прибуткове свинарство» зарекомендував себе як потужний майданчик для відвертої розмови про все, що стосується вітчизняної галузі свинарства. Серед учасників — свинарі, кращі українські та закордонні фахівці у царині свинарства, представники держави, експерти міжнародних організацій.

Компанія «Анкорес-Україна» є активним учасником провідних тваринницьких форумів, конгресів та семінарів.